Kluizen

Een kluis in huis is eigenlijk een best logische stap in het beschermen van uw waardevolle spullen.

Een kluis helpt natuurlijk niet om een inbraak tegen te gaan maar het zorgt er wel voor dat inbrekers niet bij uw waardevolle spullen kunnen komen. Een kluis oftewel een brandkast kan uw spullen ook beschermen tegen brand/hitte. Waardepapieren en spullen van brandbaar materiaal kunnen in een vuurzee verloren gaan of onherstelbaar worden beschadigd, voordat de brand is geblust. Een brandkast geeft de zekerheid dat uw spullen veilig blijven.

Brandkasten en kluizen zijn verkrijgbaar in vele soorten en maten. De constructie en het slotwerk van een kast bepaald de mate van inbraakwerendheid. Wij helpen u graag met het maken van de juiste keuze want een kluis koopt u voor jaren.

Verankeren kluis

Het verankeren van een kluis is net zo belangrijk als de kluis zelf. Want een draagbare kluis of geldkist, kan ook uw huis weer uitgedragen worden door de verkeerde handen.

Verstandig is om de kluis aan het beton te verankeren door middel van chemische ankers. Onze vakmensen hebben hiertoe de juiste apparatuur om dit bij u te realiseren.

Wat kan er in een kluis?

  1. Documenten: bescherm uw archief, testament, administratie, reisdocumenten of andere documenten.
  2. Data: bescherm uw computer, laptop en/of laptopaccessoires, als: CD-ROM’s, DVD’s, USB’s en tapes met de kluizen en veiligheidsproducten.
  3. Geld.
  4. Juwelen: bescherm uw juwelen, erfstukken of andere waardevolle eigendommen.
  5. Wapens: volgens de wet Wapen en Munitie bent u wettelijk verplicht om uw vuurwapens in een daarvoor bestemde kluis te bewaren.
  6. Sleutels: voor uw sleutelbeheer zijn diverse opties zoals sleutelkluizen, sleutelkasten, sleutelafstortkluizen.

In onze showroom staat een zeer breed assortiment kluizen. Van zeer klein tot groot van de merken Lips, Wertheim, Format, Burgwachter en Juwel.