Intercom

Met een intercomsysteem weet u wie er voor de deur staat en kunt u op afstand de toegangscontrole regelen. Deuren, hekken of slagbomen: een intercom is in te zetten voor elk soort entree. Bent u een woonhuis eigenaar of een V.v.E. die op zoek is naar een intercom? Of bent u een bedrijf en wilt u controleren wie er via de achterdeur binnenkomt? Een intercomsysteem zorgt ervoor dat personen geen automatische toegang hebben tot uw terrein of pand en zich eerst moeten melden.

Intercom met camera app

Een camera is een logische uitbreiding van uw intercom. Hierdoor kunt u niet alleen de persoon horen, maar ook zien. Door het beeldmateriaal op te slaan vergroot u het gevoel van veiligheid. Direct zien wie er voor uw deur staat hoeft tegenwoordig niet meer via een scherm in de gang. De camera kan via een app rechtstreeks contact maken met uw smartphone of tablet.

Intercom in combinatie met toegangscontrole

Een intercom is in principe niet meer dan een audio/beeldverbinding tussen u en de persoon voor de deur. Daarom wordt een intercom vrijwel altijd gecombineerd met toegangscontrole. Dit kan op verschillende manieren ingeregeld worden, denk aan een knop waarmee u op afstand de deur kunt openen of een codepaneel in combinatie met een hekopener.

Intercomsysteem met elektrische deurdranger

Een elektrische deurdranger, ook wel deurautomaat genoemd, zorgt ervoor dat deuren automatisch kunnen openen. Door de deurautomaat te koppelen met het intercomsysteem opent de deur automatisch wanneer u via de intercom toegang verleent. De elektrische deurdranger zorgt daarbij niet alleen voor het openen van de deur, maar ook dat de deur direct sluit na binnenkomst en automatisch terug valt in het slot. Hiermee wordt de kans op insluipingen beperkt en weet u zeker dat de deur op slot zit, een veilig gevoel! Een elektrische deurautomaat is met name geschikt voor appartementencomplexen, kantoorgebouwen, ziekenhuizen en zorginstellingen. Freke geeft merk onafhankelijk advies op maat, installeert en monteert de voor u juiste deurautomaat.

Intercom voor appartementencomplex of flat

Een intercom voor een appartementencomplex of flat wordt volledig geïntegreerd in het bellenbord dan wel de postkasten bij de centrale entree. Bij een appartementencomplex wordt vaak gebruik gemaakt van intercomsysteem gecombineerd met camera, automatische deur en toegangscontrole. Hierdoor is het systeem naast veilig ook gebruiksvriendelijk en zeer geschikt voor ruimtes waar behoefte is aan WMO aanpassingen. Mensen die gebruik maken van een scootmobiel kunnen in dit geval gebruik maken van bijvoorbeeld een handzender om de deur op afstand te openen.

Onderhoud van uw intercomsysteem

Wij raden aan uw intercomsysteem jaarlijks preventief te onderhouden. Hierdoor voorkomt u onnodige storingen, blijft het toegangssysteem veilig en verlengt u de levensduur van de intercom.

Freke is partner van de merken Intratone, Comelite en Vercoma. Graag voorzien wij u van merk onafhankelijk advies.