Woonhuisbeveiliging

“Inbraak voorkomen, wat moet ik doen?”

Voorkom dat inbrekers uw huis uitkiezen. Inbraak is een vorm van criminaliteit die het meeste inbreuk maakt op uw privacy. Er zijn andere mensen in uw huis geweest en dat is een naar gevoel. Veilig voelen in uw eigen huis is van onschatbare waarde.Er is gelukkig veel mogelijk om een inbraak te voorkomen.
Wij kunnen u advies geven over hoe uw huis beter te beveiligen zonder er een vesting van te maken.

Politiekeurmerk Veilig Wonen voor woningeigenaren

Er is duidelijk aangetoond dat beveiligen volgens het Politiekeurmerk helpt. Een woning met het Politiekeurmerk Veilig Wonen (PKVW) voldoet aan de eisen op het gebied van inbraakpreventie en sociale veiligheid. Het kost een inbreker simpelweg meer tijd om zo’n woning binnen te komen. Inbrekers slaan een woning met goede beveiligingsmaatregelen, zoals gecertificeerd hang-en-sluitwerk en goede verlichting, graag over.
Maar liefst 90% minder geslaagde inbraken in woningen die beveiligd zijn volgens het Politie Keurmerk Veilig Wonen.

U kunt door ons vrijblijvend een opname laten doen van uw complete woning zodat we volgens de richtlijnen van het PKVW een totaal beveiligingsplan aanbieden, eventueel aangevuld met een alarm- of camerasysteem.

Cilindertrekken
Bij cilindertrekken (ook wel kerntrekken genoemd) wordt de cilinder of de kern van de cilinder uit de deur getrokken door er een schroef in te draaien en daar mechanische druk op te zetten. Hierdoor breekt de cilinder af. Op deze manier kan een inbreker binnen 30 seconden binnen zijn. Om dit tegen te gaan, kunt u veiligheidsbeslag met cilindertrekbeveiliging SKG***® (laten) monteren óf de huidige cilinders vervangen door een cilinder SKG ***®.

De werkgroep kwaliteitsbeheer van het Politiekeurmerk Veilig Wonen (PKVW) heeft besloten dat het vanaf 1 juli 2020 verplicht is om cilindertrekbeveiliging te hebben op bergings- en schuurdeuren. Dit geldt zowel bij renovatie van bestaande bouw als bij nieuwbouwwoningen.