Toegangscontrole

Voor veel organisaties is het belangrijk om de toegang tot het bedrijfspand, parkeerplaats of ruimtes binnen het bedrijf te beperken tot een selecte groep, al of niet binnen vast gestelde tijdstippen. In dat geval biedt een toegangscontrolesysteem uitkomst.

Door een juist gebruik van het systeem is het zelfs mogelijk van het registreren van werktijden die door urenregistratie software gelezen kunnen worden.

Een tag, pas of alleen uw vinger langs een lezer houden, het invoeren van een code. Afhankelijk van de situatie, eisen en wensen volgt een advies voor de juiste toegangscontrole. Wij vertegenwoordigen diverse merken als iLOQ, Salto, DOM. Niet alleen op deuren maar ook op lockers en kluizen kan toegangscontrole toegepast worden.

Voordelen
Een toegangscontrolesysteem biedt veel voordelen: het veiligheidsgevoel van u en uw medewerkers wordt verbeterd en u ervaart meer gemak en comfort. Geen grote sleutelbossen meer, maar 1 digitale sleutel. Door te investeren in een goede toegangscontrole bespaart u niet alleen directe kosten, zoals het inzetten van een slotenmaker bij een defect, maar ook indirecte kosten zoals bijvoorbeeld diefstal van uw producten of zelfs bedrijfsinformatie.

Met een toegangscontrolesysteem is het mogelijk gebruik te maken van de anti passback optie. Dit betekent dat men zowel bij het naar binnen als het naar buiten gaan hun digitale sleutel moeten scannen. Dat betekent dat u ieder moment van de dag kan zien wie nog in uw gebouw is. Sleutel tags, pasjes of druppels kunnen daardoor niet doorgegeven worden aan anderen.

Soorten toegangscontrole

Wij bieden verschillende soorten toegangscontrolesystemen. Hierbij maken wij onderscheid tussen RFID- en NFC toegangscontrole.

Met een RFID toegangscontrole bepaalt u door middel van een druppel, kaart, tag of elektronische sleutel wie waar naar binnen mag.
Met NFC toegangscontrole maakt u van uw smartphone een digitale sleutel. Ook hier kunt u per device bepalen wie waar naar binnen mag via één centraal systeem.